Σφολιατάκια με φέτα και πιπεριά ή με λουκάνικο

Υλικά για το φύλλο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. γάλα

1 αυγό

1κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)

1κ.γ. ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά

Αλεύρι (όσο πάρει-ξεκινάω με 400 γρ κ προσθέτω μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια)

Εκτέλεση

Λιώνω τη μαγιά σε χλιαρό (προς κρύο) γάλα. Προσθέτω λάδι, αυγό, γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω και αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Ανοίγω φύλλο και κόβω σε τετράγωνα (αν θέλω να προσθέσω μέσα φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κυβάκια, λίγο πιπέρι κι ένα κομματάκι πιπεριά).

Βρέχω με λίγο νερό τις άκρες του τετραγώνου και κλείνω σαν πουγκί (γυρίζοντας τις άκρες προς τα μέσα).

Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορώ να βάλω πράσσο σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει. Κόβω το πράσσινο μέρος τους και το χωρίζω σε λεπτές ίνες με τις οποίες διακοσμώ τα πουγκάκια κλείνοντας τα δένοντας τις ίνες του πράσσου φιογκάκια.

Αν θέλω να φτιάξω λουκανικοπιτάκια κόβω το φύλλο σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγω μέσα το λουκάνικο όπως στη φωτογραφία. (Σε αυτό το σχήμα μπορούν επίσης να γίνουν κ αυτά με τη φέτα).

Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το φύλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο φύλλο σφολιάτας😉.

Ψήνω στους 180 για 15-20 λεπτά στον αέρα.

Είναι ωραία λύση κ για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!😉

Καλή απόλαυση!!

Σχολιάστε